Biberiyeli sepet peyniri

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sütü tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırın. Süt tam kaynamadan, ekşi peynir altı suyunu veya limon suyunu tencerenin kenarından sütün içine boşaltın ve karıştırın. Ardından sirkeyi de ekleyin ve tekrar karıştırın. Bu aşamada ocak kısık olmalı. Süt ısısı kaynama noktasına geldiğinde peynirde kesilmeler başlayacaktır. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresinin sonunda peynirinizi temiz bir tülbent serilmiş süzgece boşaltarak süzülmeye bırakın. Süzülen peyniri bir kaba alıp tuz, toz sarımsak ve kıyılmış biberiye ekleyerek iyice karıştırın. Ardından tekrar tülbentle delikli bir sepetin içine oturtun. Peynirin üzerine de bir ağırlık koyun. 24 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra sertleşen ve şekil alan peyniri 10 gün kadar buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...