Bulgur Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 BULGURU kapaklı bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyin. Kapağını kapatıp, 15 dakika bulgurun şişmesi için bekletin. Daha sonra bulgura un, yumurta akı, salça, reyhan ve tuz ekleyip
    iyice yoğurun. Harçtan erik büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi arada bir ıslatarak yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın. Bir kevgir yardımıyla sudan alın. 2 Domates sos için tereyağını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine küp doğranmış domates ve salça ekleyip birkaç dakika kavurun. Sosa, köfteleri haşladığınız sudan yarım su bardağı ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış maydanoz ekleyin. Birlikte
    5 dakika pişirip, ocaktan alın. Sosu köftelerin üzerine gezdirin. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...