Hatszegi Usulü Pankek (Macar Mutfağı)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hatszegi Usulü Pankek için yumurtaların beyazlarını mikserle 3 dakika çırpın. Beyaz bir köpük halini alınca diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Orta boy bir tavayı ısıtıp her seferinde bu karışımdan bir kepçe koyarak pankekleri pişirin. Tatlı sos için yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Bir tencerede yağı eritin. Yumurta sarılarını ve şekeri yağa yavaş yavaş ilave edin. Limon kabuğu ve kremayı da ekledikten sonra karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Pankeklerin içine tatlı sosu yerleştirip kenarlarını zarf şeklinde kapatın. Kenarlarını ahududu ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL