Kabak mücver tarifi: Fırında veya kızartılmış kabak mücveri nasıl yapılır?

Şüphesiz ki pek çok yemek içerisinde en lezzetlilerinden biri kabak mücverdir. Bu leziz yemeği yapmak ve evinde sevdikleriyle paylaşmak isteyenler, kabak mücver tarifi nedir ve fırında veya kızartılmış nasıl yapılır? sorusunu yoğun olarak araştırmayı sürüdürüyor. Peki, kabak mücver tarifi nedir ve fırında veya kızartılmış nasıl yapılır? İşte o tarif...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Evinde yeni lezzetler denemek ve hızlı ve kolay şekilde hazırlanmasını isteyenler sizleri haberimize davet ediyoruz. Kabak mücver tarifiyle siz ve sevdikleriniz lezzet dolu anlar geçireceksiniz. Bu en enfes yemeği evinde yapmak isteyenler arama motorlarında yoğun olarak kabak mücver tarifi nedir ve fırında veya kızartılmış nasıl yapılır? sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kabak mücver tarifi nedir ve fırında veya kızartılmış nasıl yapılır? sorusunun cevabı...

    Malzemeler

    • 4 kabak
    • 3 yumurta
    • 1 soğan
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 tutam dereotu
    • 100 gr. beyaz peynir
    • tuz
    • karabiber

    Kızartmak için

    • sıvıyağ

    Servis için

    • yoğurt


    Hazırlanışı

    Kabakları geniş bir kaba rendeliyoruz. Bir süre suyunu salması için bekliyoruz. İki avucumuza aldığımız rende kabağın suyunu iyice sıkıyoruz. Suyunu sıktıklarımızı ayrı bir kaba alıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz. Yumurtalarını kırıyoruz. Peynirini ezerek üzerine ufalıyoruz. Maydanozu ve dereotunu incecik doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Tavaya kızartma yağı koyup ısıtıyoruz. Mücver harcından kaşık kaşık alıp sıvıyağa bırakıyoruz ve kızartıyoruz. Yanında yoğurtla servis ediyoruz.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...