Kır Pidesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pide hamurunu hazırlamak için, süt haricindeki hamur malzemesinin tümünü derin bir kapta karıştırın. Ilık sütü kaba ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamur iki misli olana kadar mayalanmaya bırakın.
Kıymalı iç harcı hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan ve domates, kıyılmış sivri biber, tuz, karabiber, kırmızıbiber, sıvı yağı iyice yoğurun.
Ispanaklı harcı hazırlamak için, ıspanağı kıyın. Sucuğu küp doğrayın. Soğanı rendeleyin. Daha sonra tüm ıspanaklı harç malzemesini soteleyin.
Mayalanan hamurdan bezeler koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açarak, ortasına iç harçlardan pay edin. Yuvarlak veya oval şekiller verin. Pidelere yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından almaya yakın pidelerin üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Kaşar peyniri eridiğinde fırından alıp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL