Kıymalı Pidecik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCE iç harç için kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvı yağda soteleyin. Kıymayı ilave edip, kavurun. Tuz, karabiber, pul biber, kekik ekleyip, karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına un, yaş maya, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve suyu alın. Tüm malzemeyi iyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurdan 10 adet beze yapın ve tekrar 15 dakika dinlendirin. Her birini 10 cm çapında açın ve ortalarına kıymalı iç harçtan koyun. Kenarlarından kıvırarak sandal şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün ve oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...