Mısır Ekmeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ILIK suyun içine mayayı ve toz şekeri ilave edip, mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş una, mısır ununu ilave edip karıştıralım. Ortasını havuz gibi açıp, içine mayalı karışımı, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek ılık bir ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. 25-30 cm çapındaki bir fırın kabını margarinle yağlayıp, tabanına un serpelim. Mayalanmış hamuru fırın kabına yayıp, ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında yarım saat bekletelim. Hamur tekrar kabardığında, üzerine bıçakla derin şekiller çizip, ısıtılmış 190 derece fırında, ekmeğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Sıcak servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...