Mısır Ekmeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ILIK suyun içine mayayı ve toz şekeri ilave edip, mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş una, mısır ununu ilave edip karıştıralım. Ortasını havuz gibi açıp, içine mayalı karışımı, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek ılık bir ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. 25-30 cm çapındaki bir fırın kabını margarinle yağlayıp, tabanına un serpelim. Mayalanmış hamuru fırın kabına yayıp, ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında yarım saat bekletelim. Hamur tekrar kabardığında, üzerine bıçakla derin şekiller çizip, ısıtılmış 190 derece fırında, ekmeğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL