Pırasalı ve Köfteli Pizza

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMUR için su, süt, maya ve tuzu bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarıp 15 dakika dinlendirin. Köfte için kıymayı bir kaba alıp, üzerine kalan malzemeyi ilave edin. İyice yoğurup, mekik şeklinde küçük köfteler hazırlayın. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada hiç yağ koymadan kısık ateşte çevirerek kızartın. Pırasaları temizleyip, 1.5 cm boyunda verev kesin. Soğanı piyazlık doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, soğanı bir-iki dakika kavurun ve pırasayı üzerine katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Karıştırarak 10 dakika kavurun ve ocaktan alın. Dinlenen pizza hamurunu unlanmış bir fırın tepsisinin ortasına koyun. Elinizle bastırarak yarım cm kalınlığında açın. Kenarlarını 1 parmak kadar yükseltin. Üzerine ketçap sürün. Pırasalı harcı yayın. Köfte ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri koyun. Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...