Pirinç Unu Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinç unu, 4 çorba kaşığı toz şeker, tuzu harmanlayın. Su ekleyip iyice karıştırın. Sıvı yağ yardımıyla elinizde yuvarlak şekil verin. Alüminyum folyoya sarıp, önceden ısıtılmış 375 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerinde oluşan pirinç unu kalıntılarını bıçak yardımıyla temizleyin. Kesme tahtasının üzerine alıp, küçük parçalar halinde kesin. Fasulye toznunu kalan 1 çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Pirinç unu tatlılarını bu karışıma bulayın. Ilık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...