Pirinç Unu Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinç unu, 4 çorba kaşığı toz şeker, tuzu harmanlayın. Su ekleyip iyice karıştırın. Sıvı yağ yardımıyla elinizde yuvarlak şekil verin. Alüminyum folyoya sarıp, önceden ısıtılmış 375 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerinde oluşan pirinç unu kalıntılarını bıçak yardımıyla temizleyin. Kesme tahtasının üzerine alıp, küçük parçalar halinde kesin. Fasulye toznunu kalan 1 çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Pirinç unu tatlılarını bu karışıma bulayın. Ilık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL