Tahinli Pide

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu eleyip hamur yoğurma kabına alın. Yarım su bardağı ılık suda mayayı, 1 çorba kaşığı toz şekerle birlikte eritin. 10 dakika bekletin. Una ilave edin. Yumurta ve eritilmiş yağı ekleyin. Yoğurup, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortasına parmaklarınızın ucuyla bastırıp, kenarları biraz daha yüksekte kalacak biçimde şekil verin. Tahin ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırın. Hamurların üzerine paylaştırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırının ayarını 170 dereceye çıkarıp, pideler kızarana dek pişirin. Ilınınca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...