Abdigör Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BONFİLE eti tahta tokmakla 15 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün. Ete, tuz ekleyip, 15 dakika daha dövün. Bu işlemin ardından bir buçuk su bardağı suyu ete karıştırarak yedirin. Macun kıvamına gelen ete ince kıyılmış kuru soğan, karabiber, kırmızı tozbiber, yumurta ve unu ekleyerek yoğurun. Diğer taraftan geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyun. tuzu ekleyin. Hazırladığınız etli harçtan yumurta büyüklüğünde etler alıp, su yardımıyla şekil verin ve suya atın (kaynamaya yakın 1 adet etsuyu tableti ekleyin). Tencerenin kapağını yarım kapatıp, 20-25 dakika harlı ateşte pişirin. Köfteler piştikten sonra oluşan et suyunu süzün. Haşlanmış köfteleri tereyağında kavurun. Pilav, domates sosu ve sebze garnitürleriyle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL