Antepfıstıklı misket köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİRİNCİ 5 dakika sıcak suda bekletip süzün. Üzerine antep fıstığı, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, tuz ve karabiber katıp, yoğurun. Bu karışımdan küçük parçalar koparın ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Suyu bir tavada ısıtın ve köfteleri ekleyin. Suyunu çekmesine yakın zeytinyağı ilave edin ve köfteler pembeleşene kadar pişirin. Kabak ezmesi için kabağı rendeleyin ve tencereye alın. Zeytinyağı ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırın ve içine kıyılmış dereotunu ilave edin. Bu karışıma ceviz, fındık, kabak ve tuz ekleyip, karıştırın. Misket köfte ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...