Çanak Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kaseye kıyma, ufalanmış ekmek içi ve galeta ununu alın. Rendelenmiş soğan, sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Yumurta ve sıvıyağ ilave edin. Bütün malzemeleri iyice özleşene dek yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Bu arada bir tavaya sıvıyağ alın. İçine küçük küp doğranmış mantar, kırmızı biber ve kabak koyun. Sebzeler suyunu çekene kadar soteleyin. Ardından ince kıyılmış taze soğan, tuz, fesleğen ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Küçük fırın kaplarının içini, folyo kağıdı ile kaplayıp, yağlayın. Hazırladığınız köfte harcından, kapların ebatları kadar açın ve içine yerleştirin. Sebzeli harcı içine doldurun. Üzerine kaşar peyniri serpip, fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL