Ciğer Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    CİĞERİ küp doğrayıp kenara alın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci zeytinyağında beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine ince kıydığınız soğanı ve ciğerleri ilave edin. Baharatları da ekleyip ciğer pişene kadar kavurmayı sürdürün. En son kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 çevirin ve ocaktan alın. Diğer taraftan, gömlek zarını açabilmek için derin bir kaba sıcak su koyun. Gömlek zarlarını bu suya batırın ve 3-5 dakika bekletin. Sudan çıkan gömlek açılmıştır. Bu şekilde açtığınız zarları tezgaha yayın. İçine istediğiniz ölçüde harçtan koyun. Gömleğin açık kısımları aşağıda kalacak şekilde bohça gibi katlayın. Bir fırın tepsisine dizip tepsiyi alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu alıp gömleğin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Çıkartıp püre ile birlikte sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...