Çirli Et
Sivas'ta çir adı verilen kayısı kurusu ile yapılan eski bir yemek olan çirli etin, yapımı oldukça kolaydır. Akşam yemeği için hemen hazırlayabileceğiniz çirli et tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kayısı ve erikleri ılık suda yarım saat bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Yağı bir tencerede eritin. Kızan yağda kaburga etlerini kavurun. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Yaklaşık yarım saat pişirin. Üzerine kayısı ve erikleri basın. 5 dakika daha pişirerek tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL