Dana Bonfile Kırmızı Şarap Sosu ile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BONFİLE dilimlerini koparmadan ortadan ikiye ayırın. Zeytinyağı, 1 dal fesleğen, biberiye, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Bonfileleri bir saat hazırladığınız marinede bekletin. Mantarları ve soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada soteleyin. Bu karışımı bonfilelerin içine yerleştirip kapatın. Daha sonra gömlek yağına sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Havuç, patlıcan, biber, kabak ve domatesi incecik doğrayıp tavada soteleyin. Kalan 1 dal fesleğeni doğrayıp tavaya ekleyin. Patatesleri zar şeklinde incecik doğrayın. Taze patateslerin kabuklarını soymadan 2 mm inceliğinde dilimleyin. Tereyağını tavaya alarak dilimlediğiniz patatesleri ekleyin. Soteleyip, süzün. Daha sonra ince doğradığınız patatesleri tavaya alarak soteleyin. Sufle kaplarının içini dilim patateslerle kaplayın. Ortasına ince doğradığınız patatesleri yerleştirin. Üzerini yeniden taze dilim patateslerle kaplayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Sufle kaplarını fırın tepsisine ters çevirerek çıkartın. 170 derece fırında 10 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sotelediğiniz sebzeleri servis tabağına kalıp yardımıyla koyun. Yanına patatesi yerleştirin. Servis tabağına son olarak bonfileleri yerleştirin. Kırmızı şarabı kaynatın. Demiglace sosu ilave ederek kaynatmaya devam edin. Sıcak sosu bonfilelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL