Dana Eskalop

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETİ, eşit kalınlıkta olacak şekilde 10 dilim kesin. Üzerine az miktarda su serpip, döverek inceltin. Un, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Eti önce unlu karışıma, sonra yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın. Hafifçe sallayarak fazla ununu silkeleyin. Sıvıyağ ve margarini fazla derin olmayan bir tavada birlikte kızdırın. Üzerine eti ilave edip, altın sarısı renk alana dek önlü arkalı yaklaşık 3'er dakika kızartın. Süzerek tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin. Ayrı bir yerde tereyağını rengi dönene kadar kızdırın. Etin üzerine gezdirin.
    Sosu hazırlamak için domatesleri küp doğrayın. Zeytinyağında soteleyip, kıyılmış sarmısağı ilave edin. Domatesler eridiğinde tuz, karabiber ve tozşekeri ekleyip, ocağın altını kapatın. Sosu etlerin üzerine gezdirin.
    Haşlanmış sebze garnitürleriyle servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...