Ekmek Kırıntılı Kuzu Budu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KUZU budununun üzerindeki kemiği kasabınıza çıkarttırın (incik kemiğinin alt ucu kalsın). Sarmısağı dövüp, tereyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Karışımı kuzu budunun her tarafına, özellikle iç kısımlarına sürün. Mutfak ipi ile budu sıkıca sarın. Sarkan parçalar kalırsa içe doğru katlayın. Pişirme torbasının içine 1 çay kaşığı un serpin. Sallayarak, unun torbanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Daha sonra budu torbaya yerleştirin. Torbayı birkaç yerinden çatalla delin. Ağzını bağlayıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin. pTorbadan çıkarıp fırın tepsisine yerleştirin. Diğer taraftan kıyılmış maydanozu, ekmek kırıntısı ile karıştırın. Üzerine yumurta akı, beyaz peynir, tuz ve karabiber ilave edin. Karışımı kuzu budunun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL