Etli Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    malzemesi için soğanları küp şeklinde doğrayın. Yağ, fıstık ve soğanı bir tencerede fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı, küp doğranmış domates ve biberleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Tuz, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Ilınması için bir kenarda bekletin. Hamuru için mayayı, tozşeker ve 1 su bardağı ılık su ile karıştırarak çözün. Maya kabarana kadar bekleyin. Kabaran mayayı un, sıvıyağ, süt ve tuz ile karıştırıp, yoğurun. Hamuru 20 dakika bekletin. 1 Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölüp merdaneyle açın. 2 Hamurların ortasına iç malzemesinden 1-2 kaşık koyun. 3 Kenarları ortaya doğru kapatın. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...