Etli Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KURU patlıcanları kaynar suda buruşuklukları gidene kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine pirinci, ince kıyılmış soğanı ve tüm malzemeyi katıp iyice yoğurun. İç harcı patlıcanların yarısına gelecek şekilde doldurup. Uçlarını elinizle bastırarak yassılaştırın ve patlıcanların ağzını kapatın. Yatay şekilde tencereye dizin. Dolmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve üzerine yaklaşık 1 kg'lık bir ağırlık koyun. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 25 dakika bu şekilde pişirin. 10 dakika dinlendirip, ayranla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...