Etli Salatalık Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SALATALIKLARI yıkayıp üst kısımlarını kesin ve kabak oyacağı ile içlerini oyun. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve soğanlar ile yıkanmış pirinci ekleyin. Salçaları ve baharatları da katıp yoğurun. Salatalıkların 2/3'ünü harçla doldurup, domatesten kapak yapın ve dolmaları tencereye dizin. Dolmaların üzerini geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını ilave edip ocağa oturtun. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocağı kısıp 20 dakika daha pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL