Etli Tortilla Kızartması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ENCHILADE sos için margarini eritip salçayı kavurun. Un ekleyip, kavurmaya devam edin. Su ilave edin. Kalan malzemeyi ekleyip, kaynatın. Süzgeçten geçirin. Ranchera sos için unu margarinde kavurun. Su ekleyip, kaynatın. Salça, baharatlar ve bulyonları ilave edip,kaynamaya bırakın. Domates, sarmısak ve soğanı ekleyip, iyice kaynatın. Servis yaparken kullanacağınız barbunya püreyi hazırlamak için yarım su bardağı barbunyanın üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlanmaya bırakın. Yarım diş sarmısak ve kıyılmış soğan ekleyip haşlayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı beyazbiber ve tuz ilave edin. Mikserden geçirip, püre yapın. Antrikot ve tavuğu jülyen doğrayıp, ayrı tencerelerde margarinle soteleyin. Soğan ekleyip sotelemeye devam edin. Biberleri, ardından salçayı ilave edin. Domates ekleyip, her iki tencereye de 1 çorba kaşığı su, tavuk bulyon ve yarımşar diş sarmısak ilave edin. Baharatları ekleyip ocaktan alın. Tortillaları sıvıyağda 5-10 saniye kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Tortillalardan birinin içine et, diğerinin içine tavuk, kalanın içine de 50 gram cheddar peyniri yerleştirin. İçlerine enchilade sos gezdirip, rulo şeklinde sarın. Üzerlerine ranchera sos dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynir eriyene dek pişirin. Arus pilavı, barbunya püresi ve sour cream sos ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL