Etli Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TEREYAĞINI bir tencereye alıp eritin. Üzerine eti ilave edip, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Etler suyunu çektikten sonra, 5 dakika daha kavurup unu ekleyin. 1-2 dakika sonra, temizlenip dörde bölünmüş enginarları ve arpacık soğanları ilave edin. Limon suyunu gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Suyu ilave edip 10 dakika orta ateşte pişirin. Ocağı kısıp enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...