Fırında Kuzu Sırtı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    GARNİTÜRÜN yapımı için öncelikli olarak mısırları ızgarada iyice közledikten sonra bıçak yardımıyla tanelerini
    ayırın. Bir tavada tereyağını eritip mısırı, tuzu, suyu ilave ederek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra mikser yardımıyla püre haline getirin ve küçük şekilde doğradığınız zeytinleri ilave edin. Nane sosu için ise bir tencereye su koyarak patates nişastası haricindeki malzemenin tümünü ilave edip 45 dakika pişirin. Sonra suyunu süzüp suyu ayrı bir tencereye alın. Süzülen suyun içine nişastayı ilave edin. Tuzu da ekleyerek bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Su ile nişastayı eritin. Bir tencereye soya sosunu aktardıktan sonra sulu nişastayı ilave edip harlı ateşte pişirin. Sonrasında anasonu, limon suyunu ve pudraşekerini ekleyip biraz koyulaşana dek pişirin ve ocaktan alın. Pirzolayı gömlek yağına sarıp iyice tuzlayın. Daha sonra ızgarada her iki tarafını da iyice pişirin. Ardından fırın tepsisine alıp üzerine bol miktarda zeytinyağı sürün. Üzerini folyo ile kaplayıp 15 dakika fırında pişirin. Çıkardıktan sonra kuzu sosa batırıp servis tabağına yerleştirin. Tabağın yan kısmına garnitürü ve sosu dökerek servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...