Havuç Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önce servis için 2 adet soğanı rendeleyin. Tereyağını ve zeytinyağını derin bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti ilave edin. 10 dakika kavurup karabiber, tarçın ve tuzu ekleyin. Et pembeleşince üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başladığında nohudu ilave edip, kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ekleyin. Diğer taraftan dolma için, havuçları soyup 3 parmak uzunluğunda doğrayın. Az suda 10 dakika haşlayın. Dibini delmeden bir ucundan içini çıkarın ve kenara alın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, tarçın, karabiber ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Havuçların içini parmağınızla bastırarak bu harçla doldurun. Pişirdiğiniz nohutlu eti bir tencereye alın. Hazırladığınız dolmaları etin üzerine dizin. Ocağa oturup 20 dakika pişirin (suyu azalmışsa sıcak su ekleyin). Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL