Hünkar Beğendi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE 1 çorba kaşığı yağda, küçük doğranmış soğan ve kuşbaşı kuzu etini kavurun. Domatesleri ilave ederek biraz daha kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. 3 su bardağı su ilavesi ile kaynamaya bırakın. Suyunu çekince altını kapatın. Patlıcanları közleyip, kabuğunu soyun ve robottan geçirin. Kalan yağda unu hafifçe kavurun. İçine patlıcan ve süt ilave ederek, tuzunu ekleyin. Kıvamlı bir hal alana kadar pişirip, kaşar peyniri ekleyerek karıştırın. Servis tabağının ortasına ilk olarak patlıcanlı karışımı koyun. Kenarlarına da et ekleyin. İnce kıyılmış maydanozla ve dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...