Hünkar Beğendi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle patlıcanlar ocakta yada fırında közlenir.Diğer tarafta tereyağ eritilip içine un konup pembeleştirilir.Bu arada közlenmiş patlıcanlar soyularak ince ince doğranır.Pembeleştirilen karışıma ilave edilip kısık ateşte karıştırılır.Bu arada süt ilave edilir.Fokurdayıncaya kadar ocakta kısık ateşte tutulur.Kaşar peyniri rendesi ve tuz eklenerek altı kapatılır.Böylece beğendisi hazırlanmış olur.
Bu arada diğer tarafta soğan,kabukları soyulmuş domates ve yeşil biber ince ince doğranır.Tencerenin içine öncelikle kuşbaşı doğranmış dana eti konur.Suyunu salıp çekinceye kadar hiçbişey ilave etmeden çevrilir.İçine önce yeterince zeytinyağı(sıvıyağ) ve soğan,sonra biber ve domatesler eklenir.Yetecek miktarda sıcak su ve tuzu eklenip kapağı kapatılıp pişirilir.Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Servis yapılırken tabağa önce beğendi konur.Üzerine de et yayılarak konur ve servisi yapılır..
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL