Ispanaklı Elbasan Tava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TEREYAĞINI bir tencereye alıp incikleri ilave edin. Arada bir çevirerek kızartın. Üzerine un ve küp doğranmış soğanı ekleyin. Soğan kavrulunca, önce ince kıyılmış biberi, daha sonra kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domatesi tencereye ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sora etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Diğer taraftan ıspanağı temizleyip yıkadıktan sonra irice kıyın. Pişen etleri tencereden alıp bir fırın kabına yerleştirin. Tencerede kalan yemek suyunu süzün ve yarısını kıyılmış ıspanağın üzerine döküp karıştırın. Ispanağı etin üzerine yerleştirin. Diğer taraftan sütü çukur bir kaba alın. Üzerine yumurta, karabiber ve muskat ekleyip çırpma teli ile çırpın. Kalan yemek suyunu ilave edip, tepsideki etlerin üzerine gezdirin. Keşi rendeleyip yemeğin en üstüne serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında keş pembeleşene kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL