Kaburga Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İNCE doğranmış soğanları kavurun. Fıstığı ve pirinci ilave edin. Biraz çevirdikten sonra kişniş, tuz, karabiber ve ince doğranmış ciğeri ilave ederek, bir su bardağından az kaynar suyu koyun. Suyunu çekince ateşten alın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Kaburgayı yıkayın. Üst yağ tabakası ile et kabakasının arasını bıçakla açarak hazırlanan içi doldurun. Kenarlarını yorgan iğnesi ve ipliğiyle dikerek yayvan bir tencereye yerleştirin ve orta ateşte pişirin. Pişen kaburga dolmasını süte batırıp, tereyağında kızartın. Pilav için pirinçleri sıcak tuzlu suda bir saat bekletin. Tereyağını tencereye alın. Pirinci kavurun. Nohut, kişniş, tuz ve karabiberi ekleyin. 3 su bardağı sıcak suyu koyun. 2 tablet etsuyunu ve portakal suyunu ekleyin. Suyunu çekince ateşten alın. Üzerine temiz bir bez örterek, 1 saat bekletin. Brüksel lahanalarını haşlayın. Pilav üzerine kaburga dolması ve brüksel lahanası yerleştirerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...