Kaburga Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle iç pilavı hazırlayın. Bunun için, tereyağını tencereye alıp eritin. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci, bademi, yenibahar ve tuzu ekleyin. 1-2 dakika kavurup, bir buçuk su bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağını örtüp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Kaburganın kol kısmı ile arasındaki boşluğa iç pilavı doldurup dikin. Buharlı tencerede ya da benmari usulü 6-8 saat pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...