Kazan Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KIYMAYI tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Alacalı soyulmuş patlıcanları, ortadan ikiye kesip dilimleyin. Dört köşeli şişlere sıra ile patlıcan ve köfteleri geçirin. Mangalda köfte ve patlıcanların rengi dönene dek şişleri çevirerek hafif pişirin. Köfte ve patlıcanları şişlerden çıkarıp, derin bir tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenip, halka doğranmış domatesleri yayın. Dolmalık ve kırmızı biberleri elinizle küçük parçalara ayırıp, tencereye ekleyin. Ayrı bir yerde halka doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyip, tencereye ilave edin. Üzerine limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, yenibahar ve pulbiber ekleyin. Domates salçası ilave edin. Suyunu ekleyip, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...