Kırmızı Şarap Soslu Tarak Pirzola
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÖNCE pirzolaların marinesini hazırlayın. Zeytinyağı, kekik, tuz, taze çekilmiş karabiber, toz kırmızı biber ve sarmısağı iyice karıştırın. Pirzolaları bu karışımla ovun. Pirzolayı bu marinatta en az 2 saat ya da bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Orta boy bir tencerede zeytinyağını hafifçe kızdırın. içine doğranmış soğan, havuç ve kerevizi ilave ederek, sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun. Kavrulmuş sebzelerin üzerine unu ekleyip, karıştırarak unla pişirmeye devam edin. Rengi hafif koyulaştığında, et suyunu ilave ederek sürekli karıştırın. Defne yaprağını da bu karışıma ekledikten sonra, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Üzerinde köpüklenme olursa kaşıkla hafifçe alın. Sos koyu bir kıvam kazanınca şarabı ilave edin ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Bu karışımı bir süzgeçten geçirin, tuzunu ve biberini ayarlayın. Pirzolaları fırına koymadan önce, 30 dakika kadar oda sıcaklığında kalmalarını sağlayın. Bu, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Fırının ayarını 180 dereceye getirin. Pirzolaları ısıya dayanıklı bir ip yardımı ile iki ucundan tutup birbirine bağlayın. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika, eğer az pişmesini istiyorsanız, 15 dakika kadar pişirin. Fırınlanmış pirzolaları bir tabağa alın ve üzerine şarap
sosu gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL