Kıymalı Patates

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİN kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Kıymayı bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Üzerine tereyağı ve yemeklik doğranmış soğan ilave edin. Soğanın rengi dönünce, salça, tuz ve kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates ilave edin. Patatesleri tencereye ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra tencereyi sallayarak 10 dakika pişirin. Daha sonra suyu ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...