Kuruluk Dolması
En iyi kuru dolma basıl yapılır? Kuru dolmanın malzemeleri nelerdir? Sorularının cevabı olacak lezzetli bir tarif. Kolay yapımıyla Kuruluk Dolması tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru sebzeleri ayrı ayrı kaynar suya atıp yumuşayana dek haşlayın ve süzün. Soğan ve sarımsağı ince kıyıp geniş bir kaba alın. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Salçaları ilave edin. Kıymayı da katıp karıştırın. Son olarak bulguru ekleyin ve yoğurun. Kurulukları doldurun. Tencereye dik olarak yerleştirin. Ağız kısımlarını elinizle hafifçe yapıştırın. 1 su bardağı sıcak su koyun. Pestili küçük parçalar halinde koparıp dolmaların arasına yerleştirin. Zeytinyağını gezdirin ve ısıya dayanıklı bir tabağı dolmaların üzerine kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra ise kaynardan düşmeyecek kadar kısık ısıda ve gerekirse sıcak su ekleyerek 20- 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri