Osmanişmane
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti tereyağında sote edin. Üzerine doğranmış mantar ve sivri biber ekleyip 5 dakika kavurun. Daha sonra kabukları soyulduktan sonra iri küpler halinde doğranmış domates, ikiye bölünmüş pastırma ve cevizi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Beğendiyi hazırlamak için, patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin, kabuklarını soyun. Tereyağını bir tavaya alıp, irice doğranmış patlıcanı 10 dakika pişirin. Zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Karışımı ocaktaki patlıcana ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaşar peyniri ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Etli karışımı bir güvece yerleştirin. Üzerine beğendiyi yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL