Patatesli Garnitür Eşliğinde Kuzu Fileto

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ incecik dilimleyip sarmısak, tuz, karabiber, krema ve sütle karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine alıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Garnitür için havuç, kabak ve taze fasulyeyi jülyen doğrayıp, sıcak suyun içinde 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip, sıvıyağ, tuz ve karabiberle harmanlayın. Kuzu filetoları, tuz, karabiber ve sıvıyağ karışımında marine edin. Yapışmaz yüzeyli tavada, önlü arkalı hafifçe pişirin. Daha sonra pesto sosla yeniden marine edin. Yufkayı ortadan ikiye kesip 4 eşit parça elde edin. Kuzu filetoları, yufka parçalarının üzerlerine yerleştirip, rulo şeklinde sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ruloları verev şeklinde kesip servis tabağına alın. Tereyağını tavaya alıp ocağa oturtun. Üzerine demiglace sos, frambuaz ve et suyunu ekleyip, kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın. Daha sonra servis tabağındaki kuzu fileto ve garnitürlerin yanına koyarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...