Patlıcanlı Nuar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1. PATLICANLARIN kabuklarını tamamen soyun. Bir parmak uzunluğunda doğrayıp tuzlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp iyice sıkın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve patlıcanları 5 dakika kavurun. Doğranmış biberleri üzerine koyup kavurmaya devam edin. Üzerine 2 diş dövülmüş sarmısak ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu 1 çay bardağı süte karıştırıp üzerine dökün ve 5 dakika pişirin.
2. Eti ayrı bir tencerede hiç su koymadan suyunu salıp yeniden çekene kadar çevirerek pişirin. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyup pişmeye bırakın. Suyunu çekince tuz, karabiber ve nar ekşisi ekleyin. 1 dakika sonra ocaktan alın.
3. Kalan sarmısakları dövüp yoğurtla karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine önce sebzeleri daha sonra eti koyun. Sebzelerin ve etin kalan suyunu üzerine gezdirin. Biberiye ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL