Portakallı Et Sote
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PORTAKALLARIN kabuğunu soyup keskin bir bıçakla içindeki beyaz kısmı çıkarın. Daha sonra jülyen (ince uzun şeritler halinde) doğrayıp kenara alın. Portakalların suyunu sıkıp bir tencereye alın. Ağır ateşte 3 çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatın. Altını kapatıp kenara alın. Diğer taraftan eti bir parmak genişliğinde şeritler halinde doğrayın. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, mısır nişastası ve tozşeker ekleyip harmanlayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp portakal kabuklarını kızartın ve kenara alın. Eti geniş bir tavaya alıp sık sık karıştırarak kızartın. Üzerine kızarttığınız portakal kabuklarını ekleyin. Portakal suyu, elma sirkesi, pulbiber ve tuz ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL