Püreli Biftek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİ haşlayın. Başka bir kapta 2 su bardağı suyla brüksellahanaları 5-6 dakika haşlayın. 1 Bu arada, yağsız tavada bifteğin iki yüzünü de 4 dakika pişirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. 2 Haşlanan ve kabukları soyulmuş patatesi bir çatal yardımıyla parçalayın. Üzerine sıcak sütü gezdirin. 3 Ardından tereyağını, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip, püreyi çatalla karıştırarak ezin. 4 Servis tabağına öncelikle bifteği yerleştirin. Üzerine püreyi, kalp şekli vererek yerleştirin. Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve tabağın kenarlarına dizin. Kalp pürenin kenarlarını, uzun ince kestiğiniz domates kabuklarıyla çevreleyin. Tabakta kalan boşluklara haşlanmış brüksellahanaları serpiştirin. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL