Sebzeli Bonfile Kulesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bonfile, beyazbiber, karabiber, kekik, sarmısak ve zeytinyağını harmanlayın. Üzerini örtüp, 2-3 saat buzdolabında marine edin. Sebzeli harç için yarım ay doğranmış soğan, jülyen doğranmış sarı ve kırmızı biberi zeytinyağında ve orta ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyin. Dilimlenmiş mantar ekleyip, mantar suyunu salıp yeniden çekene dek, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kıyılmış ıspanak ilave edip, ıspanağın rengi dönene dek kavurun. Kıyılmış sarmısak ve fesleğen ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Sos için yapışmaz yüzeyli tavada soğan, kenarlarından çizik atılmış sarmısak ve zeytinyağını orta ateşte 2 dakika kavurun. Defne yaprağı ve fesleğen ilave edip karıştırın. Kremayı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, karıştırarak 2 dakika pişirin. Bonfileleri kızgın yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. İki bonfilenin arasına harçtan koyup servis tabağına yerleştirin. Kalan bonfile ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine sos gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...