Topalak

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DüĞürün üzerini kapayacak miktarda kaynar su ilave edip, yumuşayana dek bekletin. Diğer yandan ufalanmış yufkayı yağda kavurup, bir kaba alın. Küçük doğranmış soğanı hafifçe soteleyip, kıymayı ilave ederek, birlikte kavurun. İçine salça, maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyon ekleyip biraz daha karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın. Yumuşayan düğürün içine sıvıyağ, tuz, kırmızı biber, un, salça ve kimyon ilave ederek yoğurun. Gerekirse su ilave edebilirsiniz. Bu karışımdan bir buçuk ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içini mümkün olduğunca ince açıp oyun. İçine kavrulmuş yufka ve kıymalı harçtan koyup, yuvarlayarak kapatın. Kaynamış su içine tuz ve etsuyu tabletini ekleyin. Topalakları kaynayan su içinde 10-15 dakika düşük ısıda haşlayın. Servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt ve yağda yaktığınız salçalı sosu dökün. Domates, maydanoz, taze soğan, limon dilimleri ve kavrulmuş yufka ile sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...