Vişneli Yaprak Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç, ince kıyılmış soğan, su maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edip, karıştırın. Asma yapraklarının saplarını kesip, sıcak suda 5 dakika bekletin. Sudan alıp elinizle sıkın. İçlerine hazırladığınız harçtan koyup sarın. Diğer taraftan 2 adet soğanı piyazlık, havucu halka halka doğrayın. Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine soğan ve havucu yerleştirin. Üzerini asma yaprağı ile kapatın. Tencereye bir sıra sarma yerleştirin. Üzerine biraz vişne koyun. Sarma ve vişneler bitene dek işleme devam edin. Tereyağını sarmaların üzerine koyun. Salçayı biraz suyla açıp, sarmaların üzerine gezdirin. Tencereye sarmaların seviyesine kadar sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp ocağa oturtun ve kaynayana dek yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte toplam 45 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabaklarına alın. Üzerine yoğurt ilave ederek servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...