Yerelmalı Kuzu Kol Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAVUÇ, yerelması, mantar ve maydanozu ayıklayın. Maydanoz ve sarmısakları ince kıyın. 3 adet yerelmasını rendeleyin. Kalanları bütün halde bırakın. Mantarları küçük doğrayın. Havucu çok az haşlayın. Kestaneleri sıvıyağda kavurun. Eti yıkayıp, dövün. Tuz ve limonla hafifçe ovun. Etin üzerine tuz, karabiber, ince kıyılmış sarmısak, rendelenmiş yerelması, mantar ve hafif haşlanmış havucu koyun. Eti rulo şeklinde sarıp, iple bağlayın. Dışını tuz ve limon suyu ile ovun. Tepsiye yerleştirip, üzerine tereyağının üçte birini dilim olarak sıralayın. 3 su bardağı su ile 175 derece fırında kızartın. Tencereye etsuyu tableti katılmış su, şeker, tuz, limon suyu, kalan tereyağının yarısı, süt ve unu koyup, karıştırın. Karışım kaynayınca soyulmuş ve bütün halde bırakılmış yerelmalarını içine atın. Orta ateşte yerelmaları yumuşayıncaya dek pişirin. Ayrı bir yerde pirinci ayıklayıp, bir saat ılık tuzlu suda bekletin. Nişastası gidene dek yıkayın. Havucu rendeleyip, soğanı ince doğrayın. Tereyağının kalanını, kestanelerin kavrulduğu sıvıyağla karıştırın. Soğan ve havucu yağda sararana dek kavurun. Kestaneleri ve pirinci ekleyip, etsuyu tableti katın. İki buçuk su bardağı kaynar su ve safran ilave edip, suyunu çekene dek pişirin ve demlenmeye bırakın. Yarım su bardağı sıvıyağ, limon suyu, maydanoz, pulbiberle sos hazırlayın. Yerelmalarını bu sosa batırıp, önceden hazırlanmış yufkadan tabakların içine pilavla birlikte yerleştirin. Yemeği garnitürü ile birlikte servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL