Pırasa Sarmalı Pastırmalı Rosto

Sofrasında eşsiz tatlar sunmak isteyenler için özel bir tarif

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETİ yıkayıp her tarafını tuzlayın. Tereyağını geniş bir tencereye alıp eritin ve eti tencereye koyun. Çevirerek her tarafı pembeleşinceye kadar kızartın. Üzerine 8'e bölünmüş soğan, sarmısak, irice doğranmış havuç, defne yaprağı ve tane karabiber ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar etle birlikte kavurun. Tencereye sıcak su ekleyip kapağını kapatın. 2 saat kısık ateşte pişirdikten sonra etin diğer tarafını çevirin. Çok kısık ateşte uç buçuk saat daha pişirin. Daha sonra tencereden alıp dinlendirin. Pırasanın kök kısmını bir parmak kesin. Üzerine boydan boya bir çizik atın ve dış yapraklarından 3-4 tanesini zedelemeden çıkarın. Yaprakları 2-3 parmak eninde uzun şeritler halinde kesip tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Ardından soğuk sudan geçirin. Pişen eti önce jambonla, sonra pırasa yaprakları ile sarın. En üste pastırmaları koyun. Malzemeleri sabitlemek için mutfak ipiyle boydan boya bağlayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Soğanları ve portakalları halka doğrayıp tepsinin kenarlarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp servis tabağına aktarın. İpi çıkarın ve eti dilimleyin. Etrafına soğan ve portakal halkaları ile haşlanmış brokoli yerleştirin

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...