Yuvarlama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Et ile nohutu haşlayın. Pirinçleri yıkayıp, bir kaba alın. Tuz, karabiber, ıslanmış irmik, yağsız koyun kıyması ve soğanı ilave edin. Et değirmeninin ince süzgecini takıp bu malzemeyi iki kez çekin. Avuçlarınızı hafifçe yağlayıp, çekilen hamurdan parçalar alıp, ince çubuklar yapın. Yarım nohut büyüklüğünde yuvarlayıp, su buharında, süzgecin içinde ağzını kapatarak haşlayın. Süzülmüş yoğurda, un ve yumurta ilave ederek ocak üzerinde 1-2 taşım kaynatarak ocaktan alın. Yuvarlanan malzemeyi, etli nohutlu suya atın. 1-2 taşım kaynatıp, yoğurdu ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Margarini eritip, toz naneyi ve karabiberi katın. Yemeğin üzerine gezdirin. Şehriyeli pirinç pilavı ile servis yapın. Pilav için, 2 su bardağı pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Etsuyu tabletini suda eritin. Pilav tenceresine margarini alın. Eriyince 1 su bardağı arpa şehriyeyi atıp kavurun. Daha sonra pirinci ekleyin. Etsuyu tableti katılmış 4 su bardağı suyu ve dilerseniz biraz daha su ilave edin. Pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL