Zeytin Soslu ve Patates Mücverli Bonfile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BÜTÜN marine malzemesini karıştırıp, kapaklı bir kaba koyun. Etleri ekleyin. Buzdolabında dinlenmeye bırakın. Patatesin kabuklarını soyup, iri parçalara bölün ve az suda haşlayın (bu size zaman kazandırır). Sos malzemesini bir tavaya koyun ve hafif ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Sosun kıvamı size bağlı, eğer koyu yaparsanız, servis sırasında etin üzerine koyduğunuzda dağılmadan kalır. Biraz su ilave ederek pişirirseniz daha akıcı olur ve tabağa yayılır. Her ikisi de güzel oluyor. Etleri dolaptan çıkartıp, yapışmaz yüzeyli tavaya marine suyu ile birlikte koyun. Dilediğiniz gibi pişirin. Etler pişerken, haşlanmış patatesi bir kaba alın ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurun. Elinizde iki büyük yuvarlak mücver yapın ve bunları galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Patates pişmiş olduğu için sadece altın rengini almaları yeterli! Patatesleri kâğıt havlu koyduğunuz bir tabağa alın ki yağı süzülsün. En keyifli olan safhada zevkinizi ortaya koyun! Tabakları mutfakta hazırlayın ve iki etin arasına mücveri yatay koyun, üzerlerine sosu dökün. Yanına istediğiniz haşlanmış sebzeyi koyabilirsiniz ya da hiçbir şey eklemeden servis edebilirsiniz; nasıl görmek istiyorsanız...
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL