Ayva Reçeli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencerenin içine bir ayvanın kabuğunu ve çekirdekli ortasını da koyarak ayvalar su ile 10 dakika pişirilir. Ayvalar tencereden alınarak, suyuna şeker ilave edilip koyulaşana kadar kaynatılır. Daha sonra ayvalar tekrar eklenir ve yaklaşık 1 saat aralıklı olarak karıştırılarak rengi kızarana kadar pişirilir, limon tuzu ve suyu ilave edildikten sonra iki dakika daha kaynatılır. Kaynar suda ısıtılmış kavanoza reçel sıcak olarak konulur kapağı kapatılır. Ters çevrilerek soğutulur.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...