Bulgurlu Ekmek

Siz hala kendi ekmeğinizi, kendiniz yapmıyor musunuz? Bir deneyin; ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ilık su ile balı karıştırın. Mayayı ekleyin. 10 dakika ılık bir yerde ve köpürene kadar bekletin. Süt, zeytinyağı, tuz ve blenderden çektiğiniz bulgur pilavını mayalı suya ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Elediğiniz unu azar azar karışıma ilave edin. 10 dakika kadar tekrar yoğurun. Üzerini örterek, ılık bir yerde hacmi iki katına çıkana dek bekletin. Ardından, incecik doğradığınız otları ekleyin ve hamura iyice yedirin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Şekillendirip, ikinci kez hacmi iki katına çıkana dek hamuru bekletin. Üzerine fırça ile süt sürüp, biraz un serpin. Önceden ısıttığınız fırında, önce 220 derecede 10 dakika, ardından fırını orta dereceye getirerek toplam 35-40 dakika kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...