Grissini
Malzemeler
Yapılışı
-
1
UNU geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayayı suyun yarısı ile karıştırdıktan sonra kabın içine dökün ve unun bir kısmı ile karıştırın. 20 dakika dinlendirin. Kalan su, zeytinyağı ve tuzu ilave edip, hamuru yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp, hamur yaklaşık iki misli olana dek, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamuru yarım cm kalınlığında vedikdörtgen şekilde açın. 1'er cm kalınlığında kesip, yuvarlayın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 230 derece fırında, 10 dakika pişirin. Grissinileri ters-yüz edip, yeniden 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL