Kıymalı Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HAMURU için malzemeyi geniş bir kaba alıp, kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. İç harcı hazırlamak için, tüm harç malzemesini yoğurup kenara alın. Sos için, geniş bir kaba sıra ile malzemeyi alıp iyice karıştırın. Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Birinci bezeyi merdane ile servis
tabağı büyüklüğünde açın. İç harçtan bir parça alıp, hamurun yarısına yayarak yerleştirin. Hamurun diğer kenarını harcın üzerine kapatıp, yarım ay şekli verin. Merdane ile hamurun üzerinden bir kez daha geçin.
Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak sosla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL